Składniki
dla >6 osób
herbatniki, 7 paczek
mleko skondensowane- słodzonego, puszka
budyń śmietankowy, 2
mleko, 0,5
śnieżka, 2
masło, 2/3 kostki
śmietanka 30%, 300 ml
mleczna czekolada, tabliczka
upiec biszkopta, 1
czas przygotowania: do 90 min
1. Mleko skondensowane gotować w puszce ok 2,5 godz. ( nie otwierając puszki - powstanie z tego tzw.karmel- masa kajmakowa.
Jeżeli używamy gotowej masy kajmakowej to na chwilę przed otwarciem, zalecam zanurzyć puszke w ciepłej wodzie, to znacznie ułatwi wyłożenie masy na spód herbatnikowy.
2. Budynie ugotować w 0,5 l mleka, ostudzone połączyć z masłem ( mikserem lub poprzez ucieranie).
3. Smietankę ubić na sztywno ze śnieżkami.
4. Ułożenie: -biszkopt - karmel- masa kajmakowa - herbatniki - masa budyniowa - herbatniki - bita śmietana - herbatniki - roztopiona czekolada Gotowy placek włożyć w chłodne miejsce na kilka godzin przed spożyciem.
bajki i przypowieści, przepisy kulinarne
chińszczyzna
piątek, 9 lipca 2010
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Obserwatorzy
wiosna
DIDO - Sand in my shoes (HD)
- http://www.dailymotion.pl/video/x9wqak_dido-sand-in-my-shoes-hd_music
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz