Składniki
dla 2-4 osób
kasza jaglana, 1/2 szkl
cebula, 1
sos Tabasco, 1 łyżeczka
przecier pomidorowy, 2 łyżeczki
papryka słodka mielona, 1 płaska łyżeczka
czonsek, 1 ząbek
woda gorąca, 1 i 1/4 szkl
sól, do smaku
Natka pietruszki, mały pęczek
Papryka czerwona, 1/2 szt
oliwa z oliwek, 2-3 łyżki
chili (jak kto woli), szczypta
dodaj do ulubionych
drukuj przepis
powiadom znajomego
czas przygotowania: do 45 min
1. cebulę pokroić i zeszklic na oliwie dodać przeciśnięty czosnek i przecier pomidorowy, chwilę przesmażyć, wsypać uprzednio spażoną kaszę jaglaną (koniecznie przepłukać i spażyć)! wlać gorącą osoloną wodę, dodać pokrojoną paprykę, tabasco i paprykę w proszku, zamieszać przykryć i dusić ok 10 min, mieszać co jakiś czas; następnie patelnię lub garnek, w którym gotujemy danie zawinąć w ręcznik i na 20 min pod kołderkę by kasza doszła do siebie. Na koniec dodać pokrojona natkę pietruszki i wymieszać. Pietruszka nie jest konieczna ale daje duży efekt wizualny... :-). Kasza świetnie smakuje w towarzystwie szynki serano, uprzednio wysmażonej na suchej patelni.
bajki i przypowieści, przepisy kulinarne
chińszczyzna
sobota, 17 lipca 2010
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Obserwatorzy
wiosna
DIDO - Sand in my shoes (HD)
- http://www.dailymotion.pl/video/x9wqak_dido-sand-in-my-shoes-hd_music
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz