Składniki:
1 kg białej kapusty
50 dag mięsa mielonego
1/2 szklanki kaszy manny
1 1/2 szklanki ryżu
4 jajka
przecier pomidorowy
pieprz
sól
Wegeta
Sposób wykonania:
Kapustę drobno posiekać, przełożyć do dużego naczynia, dodać mielone mięso, kaszę mannę, surowy ryż, jajka i przyprawy. Wszystko dobrze wymieszać i wyrobić. Formować owalne "gołąbki". Piec na rozgrzanym oleju, aż "gołąbki" nabiorą złotego koloru.
SOS
Do rondla wlać około 2 litry wody, dodać przecier pomidorowy rozmieszany w wodzie. Wszystko zagotować. Do gotującego się sosu włożyć "gołąbki" i dusić około 45 minut.
Gotowe gołąbki wyjąć z rondla. Gdy sosu zostanie zbyt mało należy dodać wodę. Sos zagęścić 4 łyżkami mąki rozmieszanej z niewielką ilością wody.
Zagotować i doprawić do smaku. "Gołąbki" podawać z ziemniakami polane sosem. Z podanych składników wychodzi około 20 "gołąbków".
nie bój się, że nie wyjdą, zawsze się udają :D
najgorsze są lęki nieuświadomione
dlatego sypiaj ze mną jak najczęściej
wtedy czuję jak jesteś blisko
i wszystko co najważniejsze
niech
po prostu się zdarza
tak sobie marzę
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz