50 dag mąki
3 szklanki startej marchwi (najlepiej słodkiej soczystej karotki)
4 jajka
1/2 kostki masła
1 szklanka cukru
nieco miodu do smaku
korzenna przyprawa do piernika
garść grubo pokrojonych orzechów włoskich
2 łyżki karmelu (łyżka cukru stopionego na patelni i zagotowana z łyżką wody)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
masło i tarta bułka do formy
Piernik z marchwi - sposób przygotowania
Wymieszaj wszystkie składniki - najlepiej w podanej kolejności. Powstałe ciasto o konsystencji gęstej śmietany wlej do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy keksowej. Piecz około godziny w temp. 180°C. Jeśli wbity w ciasto patyczek po wyjęciu jest suchy, ciasto jest gotowe. Możesz oprószyć je cukrem pudrem lub polukrować.
bajki i przypowieści, przepisy kulinarne
chińszczyzna
poniedziałek, 6 grudnia 2010
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Obserwatorzy
wiosna
Przyszła wiosna w krokusów szacie, znacie ją wszyscy, oj znacie. Śpiewem skowronka budziła dzień, poszły zmartwienia w zimowy sen.Gęganiem gęsi, krzykiem zurawi, budzi zaspane żaby w pobliskim stawie
DIDO - Sand in my shoes (HD)
- http://www.dailymotion.pl/video/x9wqak_dido-sand-in-my-shoes-hd_music
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz