Składniki
dla 4-6 osób
9 jajek,
9 łyżek cukru,
3 lyzki cukru waniliowego,
3 łyżeczki proszku do pieczenia,
3 lyzki oleju,
9 łyżek maki zwykłej,
2 lyzki maki ziemniaczanej,
1 łyżka kakao,
farba spożywcza czerwona,
750g sera białego z wiaderka (jeśli w kostce to zmielić z 3 łyżkami śmietany słodkiej),
325g masła,
325g cukru pudru,
cukier waniliowy,
1. Biszkopt kakaowy: 3 jajka ubić z 3 łyżkami cukru i łyżką cukru waniliowego. 3 lyzki maki wymieszać z łyżeczką proszku do pieczenia i łyżką kakao. Dodać do ubitych jajek, na koniec wmieszać łyżkę oleju. Piec (w tortownicy wyłożonej papierem) przez 25 minut w 175°C
Biszkopt czerwony: Tak jak biszkopt kakaowy ale zamiast kakao dodać łyżkę maki ziemniaczanej i kilka kropel farby czerwonej.
Biszkopt jasny: Tak jak biszkopt czerwony tylko bez farby. Masa serowa: Masło roztopić i ostudzić. Ser utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, na koniec wlać ostudzone masło i calosc dokładnie wymieszać. Kremem przełożyć blaty i udekorować tort. Chłodzić kilka godzin w lodowce.
bajki i przypowieści, przepisy kulinarne
chińszczyzna
czwartek, 2 grudnia 2010
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Obserwatorzy
wiosna
DIDO - Sand in my shoes (HD)
- http://www.dailymotion.pl/video/x9wqak_dido-sand-in-my-shoes-hd_music
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz