Krewetkowa paella
Czas przygotowania: 10 minut Czas przyrządzenia: 30 minut Procja dla 1 osoby
Składniki
100g surowych krewetek marki Siblou
18g słodkiej zielonej papryki
18g słodkiej czerwonej papryki
10g mrożonego zielonego groszku
25g czerwonej cebulki
/2 łyżeczki oliwy z oliwek szczypta soli kuchennej
45g of american rice
1 łyżeczka proszkowanej kurkumy
2 łyżeczki proszku rybnego 2 łyżeczki proszku rybnego
przepis
Cebulki, czerwoną i zieloną paprykę posiekać na małą kostkę.
Przygotować bulion rybny z proszku rybnego i 1 szklanki wody.
Podgrzać nieco oliwy z oliwek w garnku i mieszając podsmażać cebulkę, czerwoną i zieloną paprykę przez jedną minutę.
Po kolei dodawać bulion rybny, szafran, surowy ryż amerykański i zielony groszek i mieszać.
Nakryć garnek pokrywką i gotować ryż przez ok. 15 minut na średnim ogniu.
\
Sos paella
Składniki
1 łyżeczka proszku rybnego szczypta szafranu 1/2 łyżeczki kurkumy szczypta soli kuchennej 1 łyżeczka chudej śmietanki 1/2 łyżeczki mąki
Preparation
Czas przygotowania: 5 minut
Do rondla nalać ½ szklanki wodę i zagotować. Dodać proszek rybny, szafran, kurkumę i sól. Dodać mąkę do zagęszczenia sosu i mieszać. Wyłączyć ogień. Na koniec dodać chudą śmietanę.
Podawać do dania paella.czyli do krewetek:)))
bajki i przypowieści, przepisy kulinarne
chińszczyzna
środa, 21 grudnia 2011
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Obserwatorzy
wiosna
DIDO - Sand in my shoes (HD)
- http://www.dailymotion.pl/video/x9wqak_dido-sand-in-my-shoes-hd_music
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz