Smażony na głębokim oleju filet z białej ryby z ziemniaczanymi łódeczkami
Składniki, porcja dla 4 osób:
Filet z białej ryby
Marchewki 120g
Młoda dynia, może być kabaczek lub cukinia
120g Kalafior
120g Brokuły
120g Szparagi mogą być ze słoika:)
80g Młoda kukurydza lub z puszki
80g Ziemniaki
500g Mąka pszenna
200g 1/2 cytryny
Oliwa z oliwek,
olej roślinny,
sól, pieprz
Przygotowanie:
Smażony na głębokim oleju filet z białej ryby z ziemniaczanymi łódeczkami
Rozmrozić filet z białej ryby i odłożyć do miski.
Pociąć dobrze umyte, ale nie obrane ziemniaki w kształt łódeczek i smażyć na głębokim oleju roślinnym w 180˚C.
Pokroić warzywa jak do potrawki i gotować we wrzącej, osolonej wodzie przez 1 minutę.
Po ich natychmiastowym zahartowaniu, smażyć na niewielkiej ilości oliwy z oliwek przez 1 minutę. Doprawić filety z białej ryby solą i pieprzem, obtoczyć dokładnie w mące pszennej, a następnie smażyć przez 3 minuty na głębokim oleju roślinnym w temperaturze 180˚C. Warzywa ułożyć na boku talerza
i ozdobić sosem tatarskim i cytryną.
Składniki do sosu tatarskiego:
Składniki
Majonez 100g Kapar 60g Posiekana pietruszka 50g
bajki i przypowieści, przepisy kulinarne
chińszczyzna
środa, 21 grudnia 2011
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Obserwatorzy
wiosna
DIDO - Sand in my shoes (HD)
- http://www.dailymotion.pl/video/x9wqak_dido-sand-in-my-shoes-hd_music
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz