bajki i przypowieści, przepisy kulinarne
chińszczyzna
środa, 29 lutego 2012
babeczki jogurtowe z kawałkami jabłek lub innymi owocami
2/3 kostki masła, 1 i 2/3 szkl. maki pszennej,
2/3 szkl. cukru,
4 jajka,
pół szkl. jogurtu naturalnego,
2 cukry waniliowe,
4 łyzki zmielonych migdałów,
2 łyzeczki proszku do pieczenia,
2 średnia jabłka,
cukrowe serduszka,
bita śmietana i cukier puder do dekoracji,
tłuszcz do formy,
papierowe foremki.
masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na gładka masę.
Cały czas ucierając, wbijaj po jednym jajku.
Make wymieszaj z proszkiem do pieczenia i migdałami.
dodawaj po łyzce do masy maślanej na przemian z porcjami jogurtu.
Jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne, miąższ pokrój na kawałeczki.
Wymieszaj je z ciastem.
Forme na babeczki wyłóż papierowymi foremkami. .
Posmaruj je tłuszczem .
Foremki napełnij ciastem.
wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st.
Piecz 25 min. wyjmij, wystudż.
Babeczki udekoruj rozetkami bitej smietany i cukrowymi serduszkami ( mozesz tez je wyciąć z masy marcepanowej
. Brzegi ciastek posyp cukrem pudrem....
Pozdrawiam i usmiech zostawiam.
Życzę SMACZNEGO.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Obserwatorzy
wiosna
DIDO - Sand in my shoes (HD)
- http://www.dailymotion.pl/video/x9wqak_dido-sand-in-my-shoes-hd_music
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz